Egna övningar och lite statistik

Nu i november har MG Program 2015 varit igång i tre år. Positivt att notera är att en hel del lärare kommit igång med att skriva in egna övningar. Eftersom det lagts ner mycket arbete på att programmera in denna funktion i programmet, uppskattar vi att detta används även om lärare oftast behåller övningarna inom licensen. Men vi har också de som ”vågat” dela ut sina övningar till lärare utanför licensområdet.

Med vår databas kan vi enkelt plocka fram felstavade och fellästa ord. Nu har det gjorts så många övningar att jag kan få en god överblick av vilka feltyper eleverna gör. Inom kategorin ljudenliga feltyper (dvs. utelämningar, förväxlingar, tillägg och omkastningar) är det i stavning utelämningar som dominerar och i läsning förväxlingar. Detta överensstämmer med vad jag också fann i min doktorsavhandling. Cirkeldiagrammet visar hur feltyper i stavning fördelar sig. Klick på bilden ger förstoring!Då det gäller fortbildning har jag fått in en del intresseanmälningar. Den närmaste fortbildningsdagen på MG program 2015 blir i Åmål, kommunbeställd. Inför våren är ännu inget planerat.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.