Höstterminen 2023

Välkommen till nytt läsår!

Hoppas att MG-programmen också detta läsår ska vara till nytta för elever och lärare. Som nämndes i våras bedrivs forskning på flash-cardmetoden vid Linnéuniversitetet, institutionen för psykologi, under ledning av fil.dr. Heidi Selenius. Under fliken ”Om MG programmen” finns en rapport och mer är att vänta framöver. Nämnde också att Heide generöst delat ut övningar för att andra också ska få ta del av dem. Ni kommer åt Heidis övningar under fliken Upplägg till träning. I fältet Lärare skrivs Heidi. Klicka sedan på Lista övningar. Vill ni se innehållet i en övning klickar ni på övningen.

Dubbelteckning eller inte? Detta har många både elever och vuxna inte fått riktigt ”kläm” på. Måhända pappersövningar inför datorträning kan bli ett vägledande pedagogiskt tillägg. Det finns ett häfte på 43 sidor med hänvisning till lämpliga datorövningar i MG-programmen, se länken https://mglos.se/?page_id=1813

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.