Vårterminen 2023

Ni är många skolor runt om i landet som flitigt använder programmet, även några skolor i Finland är med. Det värmer för oss som lagt ner mycket möda på dess utveckling genom åren (1988-2023).

Mycket positivt är att flash-cardmetoden också prövats/prövas vetenskapligt. På Linnéuniversitetet, institutionen för psykologi, bedrivs nu under professor  Idor Svensson och fil.dr. Heidi Selenius ett forskningsprojekt där programmet används. Heidi har till träningen skrivit in ett 40-tal övningar, övningar som hon generöst delat ut för att andra också ska kunna ha nytta av dem. Kan nämna att Heidi sedan många år tillbaka forskar kring läs- och skrivsvårigheter och är väl insatt i metoden såväl praktiskt som teoretiskt.

Ni kommer åt Heidis övningar under fliken Upplägg till träning. I fältet Lärare skrivs Heidi. Klicka sedan på Lista övningar. Vill ni se innehållet i en övning klickar ni på övningen. Lycka till!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.