Vårterminen 2024

Välkommen!

Tiden rinner fort iväg och nuvarande version MG-programmet har varit igång i åtta år. Men de första versionerna av läs- och stavningsprogrammet kom redan i slutet av 1980-talet! Mycket har självfallet hänt inom datautvecklingen sedan dess, men den pedagogiska träningen i läsflyt är densamma. Att flash-cardmetoden består alltjämt visar att den varit framgångsrik för många elever med läsproblem. Detta uppmuntrar oss att fortsätta utveckla dem datatekniskt. Speciellt viktigt är att flash-cardmetoden blir lika tillförlitlig som i Windows-versionen när det också används på andra plattformar. Vi har testat en del och det ser lovande ut och vårt mål är att kunna presentera en ny version under 2024. Alla ni som redan arbetar med nuvarande version kommer att kunna fortsätta med det nya utan att behöva ”köpa” nytt.

Påminner om att forskning på metoden fortsätter vid Linnéuniversitetet, institutionen för psykologi, under ledning av fil.dr. Heidi Selenius.

Påminner också om att det nyligen kommit ut ett träningsmaterial i läsförståelse. Mer information finns på denna hemsida under Nyheter Filmer och hos Hogrefe Förlag

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.